Jesper Carlzons Munkedal spelar i division 4 även nästa säsong.
Jesper Carlzons Munkedal spelar i division 4 även nästa säsong. Bild: Joel Hansson

Munkedal kvar i fyran: "Räckte inte riktigt till"

I kvalets andra match förlorade MIF mot Ulricehamn.

ANNONS
|

Det blir ingen uppflyttning till division 3 för Munkedals IF, det står klart efter helgens förlust borta mot Ulricehamn. 3–1 slutade det och med en poäng på två matcher har MIF ingen chans att ta uppflyttningsplatsen.

– Vi räckte inte riktigt till. Det är inte så stor skillnad mellan lagen men men Ulricehamn är bättre än oss, säger Munkedalstränaren Sven-Eric "Svea" Ohlsson.

Mardrömsstart för Munkedal

– Vi fick en mardrömsstart och de gjorde 1–0 efter en minut då vi kom fel. De hade ett hårt tryck på oss i början men spelet jämnade ut sig och vi var med i matchen.

Munkedal hade två bollar i målställningen innan de lyckades kvittera genom Adam Strömberg. Då återstod det tio minuter och målet väckte hemmalaget.

ANNONS

"Nyttiga matcher"

– Då tryckte de på gasen igen och gick ifrån till 3–1. Vi gjorde ingen bra match men ingen någon dålig heller. De kommer från trean och har en högre högstanivå än oss. Det har varit nyttiga matcher för oss och killarna känner att vi trots allt inte är så långt ifrån. Kan vi höja oss en nivå till nästa år så kan vi fajtas om en plats i trean om vi får behålla laget, säger "Svea" som har kontrakt och tränar MIF även nästa säsong.

Munkedal ska möta Guldhedens IK i den sista kvalmatchen på lördag men båda klubbarna vill ställa in eftersom matchen inte gäller något. Ett officiellt besked om det har ännu inte kommit från Göteborgs fotbollförbund som beslutar i frågan.

ANNONS