Nya förutsättningar för Oddevold

Mörkt, kallt och småregnigt. Det var helt enkelt alldeles normala förutsättningar för en första försäsongsträning när Oddevold sparkade i gång säsongen 2017

ANNONS
|

Fast allt inleddes inomhus där först ordförande Stefan Matsson hälsade den nya truppen välkommen och tränaren Jonas Rehnberg sedan presenterade sin ledarstab, trupp och fotbollsfilosofi.

Jämfört med förra säsongen saknades på måndagen nio spelare. Det kan bli fler eller färre än så, men faktum kvarstår - Oddevold är i en generationsväxling och har helt nya förutsättningar jämfört med fjolåret.

– Vi vill ju ha kontinuitet, men så här är det för många klubbar i division 1. Vi är plantskolor med hög omsättning och det är en utmaning. Samtidigt hoppas vi mycket på våra egna produkter och nyförvärv i år, inte minst då Daniel Ahonen, säger Jonas Rehnberg efter säsongens första pass.

ANNONS

Om laget förlorat rutin så ser Oddevoldtränaren ändå flera styrkor i den nuvarande truppen.

– Det finns mycket löpstyrka, fart och teknik i det här laget.

Det passar också in i det taktiska upplägget. Även om Rehnberg och hans assisterande tränare håller fast vid det mesta av sin spelidé finns det saker som de vill utveckla, bland annat snabba omställningar.

– Det var bra ibland i fjol, men det vill vi se mer av nu.

På agendan finns även ett mer organiserat och taktiskt flexibelt försvarsspel där förmågan att kunna pressa motståndarna högre upp är viktig.

När det väl blev dags att gå ut på planen märktes ett påtagligt sug efter att få spela

– Det är skönt att vara igång. Jag tycker det kändes positivt och piggt.

Den befintliga truppen var inte heller intakt under den första träningen på Thordéngårdens plastgräs under måndagseftermiddagen. Till exempel saknades några nyförvärv, bland andra Daniel Ahonen som ännu inte fått någon bostad, målvakten Robin Gustavsson från Torslanda som drogs med halsont och Imer Beqiri från IFK Uddevalla som hade en lindrig fotskada.

Ytterligare en målvakt och en mittback står högst på Rehnberg och fotbollsutskottets prioriteringslista, men enligt klubbchefen Johan Ederwall är klubben inte nära några lösningar. Situationen kring Johan Patrikssons framtid i klubben kan komma att klarna den närmsta tiden, men Jonas Rehnberg tvivlar inte på att Patriksson kan klara försäsongsträningen på egen hand i väntan på ett definitivt besked.

ANNONS

– Vi vet var vi har honom och han är alltid minutiös i sina förberedelser.

Ett av flera nyförvärv som fanns på plats var 20-årige Victor Edvardsen, talangen från IFK Göteborg som senast spelade i Stenungsunds IF. Han imponerade på Oddevoldsledningen under två veckors träningsspel. Nu har han flyttat till Uddevalla och under måndagens korta niomannaspel visade på prov på varför han vunnit klubbens gillande.

Träningsmatcher

Oddevold träningsspelar enligt följande.

  • Lör 4 feb: Oddevold–Utsikten
  • Lör 11 feb: Oddevold–Stenungsund
  • Lör: 18 feb: Karlstad BK–Oddevold
  • Lör 25 feb: Oddevold–IFK Uddevalla
  • Lör 4 mars: Oddevold–Sävedalen
  • Lör 11 mars: Oddevold- Kvik Halden
  • Lör 18 mars: Oddevold–Skoftebyn
  • Lör 25 mars: Oddevold-Grebbestad
  • Lör 1 april: Oddevold-Carlstad United
  • Lör 8 april: Motståndare ännu inte klar
  • ANNONS