Oddevold började bra – och avslutade stökigt

Ett litet steg framåt, men med sur eftersmak. Oddevolds sista träningsmatch innan serien slutade med förlust och kanske en avstängning i premiären.

ANNONS
|

Oddevold inledde träningsmatchandet bra i år. Men efter de två inledande segrarna har det resultatmässigt varit tyngre. Efter 1–2 mot Carlstad United på lördagen är det sex matcher utan seger – om man räknar bort DM där motståndet varit från division 4 och nedåt.

I den första halvleken var det dock ett lyft jämfört med tidigare. Yttermittfältarna Daniel Krezic och Mahmoud "Mido" Al Mouti var tillbaka efter skadefrånvaro och det gav mer spets framåt.

Matchens första mål kom också efter en individuell prestation från Mido. Den snabbe yttern tunnlade sin försvarare och inspelet satte Victor Edvardsen i mål via stolpen. Anfallaren Edvardsens tredje försäsongsmål.

ANNONS

I den andra halvleken vände gästerna från Värmland på matchen med ett tidigt och ett sent mål. Ju längre matchen gick blev det grinigare stämning på planen. Till slut blev det rörigt och bråkigt efter en duell där Oddevolds Bragi Bergsson fick frispark på tilläggstid.

– Han (Carlstadsspelaren) stämplar mig efteråt och står på min fot, det missar domaren och så jag knuffar undan honom. Då köper jag ett gult kort men då säger domaren att jag får ett direkt rött för att ha knäat honom. Det fattar jag inte, det hoppas jag att de ändrar för han kan inte ge mig ett rött för något jag inte gjort, säger Oddevolds mittfältare, märkbart irriterad efteråt.

Tränaren Jonas Rehnberg fick gå in på planen för att lugna ner sina spelare.

– Det kommer av frustrationen att släppa en ledning kanske. Det hade varit lite smågnälligt på planen innan och det gnabbades en del. Så ska det väl vara, bara det inte går över gränsen och det gjorde det tyvärr nu enligt domaren, säger Rehnberg.

Det direkta röda kortet kan få konsekvenser om domaren rapporterar händelsen. Då kan Bergsson missa premiären mot Assyriska BK.

– Det är mitt första röda genom alla tider. Han (domaren) tappar matchen och båda lagen är irriterade. Vi ska avgöra det här tidigare, vi spelar mycket bättre som lag och det var ett fall framåt, men det är tråkigt att det slutar så här fortsätter Bergsson.

ANNONS

I samma situation fick Rickard Johansson sitt andra gula kort och blev också utvisad.

Även Rehnberg tyckte att prestationen var ett steg framåt jämfört med tidigare.

– Som helhet tycker jag att det är godkänt. Första målet får de alldeles för enkelt där vi släpper till en yta bakom backlinjen som vi inte ska göra. Sista målet är en bra prestation, han har en bra fot, säger tränaren om Carlstads 1–2-mål som kom direkt på frispark.

I den andra halvleken hade Mido ett avslut i fritt läge där bollen studsade upp och gick högt över. Även inhoppande Tobias Mikaelsson kom nära, men insidan av stolpen räddade Carlstad den gången.

Oddevold skulle ha mött norska Asker i en sista träningsmatch före premiären den 16 april. Men motståndare hade dubbelbokat sig och det blir svårt att hitta en annan på kort tid då både superettan och division 2 startar om en vecka.

Läs mer: Edvardsen – målskytten som vill ha mer

Matchfakta

Träningsmatch

Oddevold–Carlstad United 1–2 (1–0)

Mål: 1–0 Victor Edvardsen, 1–1 Claes Nyman, 1–2 Lawand Haidar

Så spelade Oddevold: Mikael Frick – Robin Jansson, Robert Källman, Alen Kasumovic, Mark Fezarit – Mido, Rickard Johansson, Bragi Bergsson, Daniel Krezic – Victor Edvardsen, Daniel Ahonen.

Inhoppare: Emil Niklasson, Andreas Bergman, Tobias Mikaelsson, Lucas Hallberg

ANNONS