Rebecka Blomqvist jagar sin första titel i Tyskland den här helgen.
Rebecka Blomqvist jagar sin första titel i Tyskland den här helgen. Bild: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Rebecka Blomqvist på jakt efter en första tysk titel

Ligan verkar i praktiken förlorad, men på söndagen kan Rebecka Blomqvists Wolfsburg försvara en tysk titel när Frankfurt väntar i cupfinalen.

ANNONS
|

Med en match kvar i seriespelet finns fortfarande en teoretisk chans att försvara ligasegern, men hemmaförlusten mot serieledande Bayern München häromveckan gör att utgångsläget är svårt.

Wolfsburg avslutar hemma mot tabellnian Werder Bremen medan Bayern tar emot Eintrach Frankfurt. Förutsättningarna för Blomqvists lag är enkla. Allt annat än egen seger och förlust för Bayern innebär en andraplats och slutet på en tre säsonger lång svit som mästare.

Men allt det där får vänta till nästa helg för på söndag kan det bli en annan titel.

– Allt fokus just nu ligger på att ta hem cupen och minst en titel, säger Rebecka Blomqvist till Bohusläningen medan spelarbussen rullade mot Köln efter ett träningspass under fredagsmorgonen.

ANNONS

Det är där som finalen traditionsenligt spelas på söndag på FC Kölns hemmaarena Rheinenergiestadion. En match som Rebecka Blomqvist fått höra mycket om sedan hon anslöt till laget innan årsskiftet.

– Ja, det är tydligen en speciell upplevelse även om vi den här gången måste spela utan publik. Både spelare och ledare som varit med tidigare pratar mycket om det. För mig blir det förstås speciellt med en titelmatch under mitt första halvår här.

– Formen känns bra både för mig och resten av laget. Alla är väldigt taggade.

Wolfsburg är titelförsvarare för femte gången efter raka finalsegrar mellan 2015–2020, senast finalseger med 7–5 mot Essen efter förlängning och straffar. Laget har aldrig förlorat en tysk cupfinal.

Söndagens motståndare Eintracht Frankfurt, som förra sommaren slogs förra året samman med 1 FFC Frankfurt, är det hittills mest framgångsrika laget i cupens historia med nio segrar, en svit laget hoppas förlänga på söndag. Senast Wolfsburg förlorade en match i cupen var i november 2013 – mot Frankfurt som senare också vann titeln.

Senaste mötet mellan lagen var ligamötet för en vecka sedan då Wolfsburg vann borta med 3–2. Rebecka Blomqvist, som då hoppade in i slutet, har stor respekt för finalmotståndarna.

ANNONS

– Det är förstås speciellt att mötas igen direkt, vi är ju väl medvetna om vad det är för spelare vi ställs mot och det kan ju vara en fördel. Samtidigt är Frankfurt ett bra lag med bra kvalitet och en stark offensiv, men om vi spelar som vi kan så har vi goda chanser.

Efter nästa veckas ligaavslutning väntar kanske uttagning till ett landslagsläger i Kalmar med matcher mot Norge och Australien, den 10 respektive 15 juni.

– Förhoppningsvis, säger Blomqvist som i så fall är med i kampen om OS-platserna som tidigast delas ut i slutet av månaden.

ANNONS