Glada miner. Robin Armandt vet inte hur det är att förlora med IFK Uddevalla – men han vet hur det är att göra mål.
Glada miner. Robin Armandt vet inte hur det är att förlora med IFK Uddevalla – men han vet hur det är att göra mål. Bild: Erik Weiefors

Robin Armandt – målvaktsmålskytten

Efter tre matcher i IFK Uddevalla har målvakten Robin Armandt ännu inte förlorat. Mot Torslanda blev han dessutom målskytt.
– Vi ska vinna serien, säger den målfarlige målvakten.

ANNONS
|

Med en minut kvar av SFL-matchen mot Torslanda drog IFK Uddevallamålvakten Robin Armandt fram med bollen vid fötterna. Från sitt eget mål och raka vägen mot Peter Paananen på andra sidan. Avslutet satt lågt intill stolpen – precis som en riktig målskytt.

Inte så märkligt egentligen. Målet var visserligen Armandts första för IFK Uddevalla men han har vanan att vara målskytt sedan tidigare. I Malmö City var han ofta med uppe i anfallet.

Efter 6–2-segern försöker Robin Armandt minnas hur många mål det blivit utan att kunna nämna någon siffra exakt.

Då kommer Viktor Jansson förbi.

Målvakternas skytteligakamp

– Skriv inte att det var ett bra mål för det var dåligt försvarsspel, flinar IFK:s andremålvakt i matchtruppen.

ANNONS

– Nu fick han inte leda skytteligan för målvakter längre. Stackarn, svarar den offensive målvakten snabbt med samma skämtsamma ton.

Jansson gjorde ett mål när IFK vann mot Norrköping nyligen och får helt enkelt finna sig i att dela titeln som bäste målskytt av målvakterna.

Segern mot Torslanda var Robin Armandts tredje på lika många spelade matcher i IFK Uddevalla. Laget delar just nu serieledningen på samma poäng som Örebro FC och har endast en förlust hittills (hemma mot Borås).

– Vi ska hålla det där. Så bra är vi och ska bara göra jobbet där ute på planen. Allt kan hända men vi ska vinna serien, så enkelt är det, säger 32-åringen som öser beröm över sin nya klubb.

"Professionellt"

Efter att Malmö City åkte ur SFL förra säsongen gick han till Köpenhamn futsal men spelade aldrig några matcher i Danmark. För två veckor sedan blev det klart med övergången till IFK Uddevalla.

LÄS MER:IFK Uddevalla spetsar truppen – ny landslagsspelare klar

– Jättebra, härligt och en högre nivå med allt runt omkring. Det är mer professionellt och jag kan koncentrera mig på min sak. Det känns helt underbart att ha fått den här möjligheten. Tråkigt att det är under omständigheterna att (Marcus) Gerd gått sönder men kul att vara här.

ANNONS

Trots att bostaden och arbetet finns i Skåne så går det att kombinera med spel i Uddevalla precis som lagkamraten Kristian Legiec gör.

– Det funkar. Jag har spelat med Malmö så länge att jag är van med resorna och det minsta problemet är att pendla. Ibland åker jag tåg och ibland kör jag med Kristian. Nu var han avstängd så då blev det tåget, säger Robin Armandt som gärna gör fler mål framöver.

– Förhoppningsvis blir det ett par till om jag får förtroendet att kliva fram. Så länge den sitter går det bra, säger han med ännu ett leende.

LÄS MER:IFK Uddevalla dominerar – nästan 50 procent av landslaget

ANNONS