Storförlust mot Örgryte

Örgryte spelade ut Bohusläningarna, som bjöd på ett undermåligt försvarsspel.

|

Resultatet i Göteborg skrevs till 6-1 för Örgryte.

Oddevold fick en mardrömsstart på det västsvenska derbyt mot Örgryte. I den 9:e minuten tilldömdes göteborgarna en straff efter att mittbacken Kim Karlsson täckt ett inlägg med armen. Protesterna var högljudda från bortalaget, men högerbacken Christoffer Bengtsson kunde placera in straffen i mål.

2-0 följde bara tre minuter senare. Ljungskilebekantingen David Leinar petade in bollen i mål, efter att en vänsterhörna utvecklats till en trippelchans. Målvakten Mattias Olsson hann rädda ett skott och en nick innan Leinar fick in tvåan.

3-0 kom i den 29:e minuten efter att Nicolas Sandberg stött in ett inlägg från vänster vid den bortre stolpen.

4-0 var snarlikt. Sandberg mötte ett högerinlägg vid bortre stolpen och lobbnickade bollen över Mattias Olsson. I den andra halvleken väcktes ett visst hopp för Oddevold efter Ibrahim Tahini nickade in Mattias Karlssons fina vänsterinlägg 56 minuter in i matchen. Laget fortsatte att anfalla, men hade svårt att etablera någon riktig press. I den 79:e minuten utökade Jakob Olsson hemmalagets ledning till 5-1 efter en fin djupledsboll som han chippade över Olsson i Oddevolds mål. Samme Olsson utökade till slutresultatet 6-1 efter ett mönsteranfall i den 86:e minuten. Örgryte dominerade matchen med ett väldigt högt bolltempo och ett fint passningsspel. Oddevold hängde med hyfsat i den första halvleken, men försvarsspelet var undermåligt matchen igenom, särskilt markeringsspelet i eget straffområde. Bohusläningarna hade ettstortsupporterfölje med sig, som sjöng matchen igenom på Gamla Ullevi.

Mer från matchen finns att läsa i måndagstidningen.