Tre provspelare i Ljungskiles intensiva testmatch

En kanadensisk målvakt, en amerikansk mittfältare – och så Jocke Berggren från Grohed. Den trion provspelade för Ljungskile på onsdagen.

ANNONS
|

En testmatch veckan efter serieslut på en lerig gräsplan i november kan vara trist, avslagen och intetsägande. Men den kan också vara intensiv och stundtals välspelad.

Ljungskiletränaren Jörgen Wålemark tyckte det sistnämnda efter 90 minuter träningsfotboll på Skarsjövallen där LSK mötte en kombination av kontraktslösa spelare.

LÄS MER:Ljungskile spelar testmatch mot kontraktslösa

– Underbart att se drivet och viljan som spelarna i motståndarlaget visade. De har en vilja att komma vidare i sina karriärer och en glädje att spela fotboll. Någon kanske ser sin framtid i Ljungskile, det fanns glimtar som var bra men de håller jag för mig själv nu, sa Jörgen Wålemark som mycket hellre kollar in spelarna under match än på träning.

ANNONS

2–1 slutade matchen till Ljungskile efter att Niclas Holgersson dundrat in första målet redan i den första minuten.

Styrde på svengelska

Längst bak i Ljungskiles lag spelade den kanadensiske målvakten Matthew Silva. Han räddade ett farligt skott i början av den andra halvleken innan han släppte in en reduceringsboll.

Han syntes inte mycket men hördes desto mer när han dirigerade sitt försvar på en blandning av engelska och svenska.

– Han gjorde några fina räddningar, vi får utvärdera om han är den rätte för oss, säger LSK-tränaren.

Möjligen finns det en plats i LSK då målvakten Nino Sahinovic inte fått spela en enda minut i division 1 och har ett utgående kontrakt. Inget är dock klart gällande målvakten.

Taublieb i Taubeland

I Ljungskiles lag spelade också Joakim Berggren från IFK Uddevalla och Zev Taublieb från Varbergs Bois. Den sistnämnde har Jörgen Wålemark sett spela ett par gånger under året i superettanklubben.

Taublieb är mittfältare som spelat tolv matcher i superettan under 2018. Den 25-årige amerikanen är från New York och har tidigare spelat med en rad amerikanska klubbar, men ingen på MLS-nivå.

– En skicklig fotbollsspelare, det ser vi i dag också. Bra att bekanta sig med honom, säger Jörgen Wålemark om Taublieb som spelade centralt och till höger på mittfältet.

ANNONS

Borde gjort fler mål

Joakim Berggren då? Jo, han var inblandad i matchens första mål som gjordes av Niclas Holgersson. Sedan missade han två frilägen innan han fick sätta dit 2-0 efter en dryg halvtimme.

LÄS MER:Ljungskile testar anfallare från IFK Uddevalla

Mycket kretsade kring 22-åringen då Ljungskile inledningsvis hade bollen mer än det gästande laget och skapade gott om målchanser.

– Det var skoj och en ganska bra match. Jag fick göra mål men borde kanske gjort två-tre till. På vänsterfoten är jag inte lika stark men jag tycker att jag hängde med bra i spelet, säger Joakim Berggren som spelade i den gröna tröjan igen, precis som han gjorde i ungdomsåren.

– Jag får prata med Bosse och Jörgen, höra vad de säger. Det hade varit kul att spela i Ljungskile men jag kan inte säga mer än så. Det är mycket som ska stämma och vi får se vad som händer i januari-februari.

Dags att gå vidare från IFK

Jörgen Wålemark har sett Joakim Berggren i träning med laget under två veckor. I onsdagens match stärkte anfallaren sina chanser till ett kontrakt genom sin insats under 90 minuter.

– Ja, sedan har vi sett honom under året med IFK. Han är framför allt väldigt vass när han kommer loss bakom backlinjen och skapar många lägen. Vi ska prata med "Jocke" och analysera det vi har sett, säger Jörgen Wålemark.

ANNONS

Efter tre säsonger i IFK Uddevalla känner Joakim Berggren att det är ett avslutat kapitel.

– Jag vill spela på en högre nivå än division 2. Jag hade en bra tid där men det är dags att gå vidare. Det har hört av sig några klubbar så det finns alternativ.

ANNONS