Ljungskile SK:s Jakob Olsson och Alexander Mellqvist.
Ljungskile SK:s Jakob Olsson och Alexander Mellqvist. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Trotjänarna tvekar om framtiden i Ljungskile

Kontrakten har löpt ut och några nya har ännu inte skrivits på. Alexander Mellqvist och Jakob Olsson har tillsammans spelat tio säsonger i Ljungskile – men det kanske inte blir några fler.

ANNONS
|

Mittbacken Alexander Mellqvist spelade i Ljungskile under 2011 och återvände sedan 2014 efter en period i Varberg. Mittfältaren Jakob Olsson skrev på för LSK sommaren 2013 och har – precis som Mellqvist – spelat fem säsonger på Skarsjövallen.

Efter årets säsong gick de båda trotjänarnas kontrakt med Ljungskile ut. Några förlängningar med klubben finns inte undertecknade heller.

– Jag pratar med Ljungskile men med andra klubbar också. Det handlar om vem som kan erbjuda den bästa helhetslösningen, att det ska fungera fotbollsmässigt och privat, säger 27-årige Jakob Olsson.

"Division 1 är ingen rolig serie"

Alexander Mellqvists tvekan kommer av andra orsaker.

– Jag har inte tagit något beslut om hur jag ska göra med fotbollen. Division 1 är ingen rolig serie att spela i och jag funderar på hur mycket det är värt. Det går mycket tid från familjen, säger den 32-årige tvåbarnspappan.

ANNONS

Ljungskile vill gärna behålla både Jakob Olsson och Alexander Mellqvist.

– De har varit med ett tag, haft viktiga roller i många år och vi vill behålla så många som möjligt från förra säsongen. I Jakobs fall är det en ekonomisk fråga och för Mellqvist är det familjesituationen, säger Bosse Wålemark i LSK:s fotbollsutskott.

Hur länge kan ni vänta på ett beslut?

– Vi vill ha det så fort som möjligt. I januari vill vi i alla fall veta åt vilket håll det lutar.

"Fotboll är roligt"

Än så länge är Ljungskile med i bilden. Efter fem år i LSK har både Alexander Mellqvist och Jakob Olsson en varm relation med klubben.

– Klart att jag har trivts i Ljungskile vilket gjort att jag blivit kvar. LSK är ett alternativ men jag stressar inte fram något beslut utan det får ta den tid det behöver, säger Olsson.

– Jag kan inte stressa fram något utan det handlar bara om vad jag känner. Ska jag satsa ska jag göra det helhjärtat, annars är det ingen idé att hålla på. Fotboll är roligt men frågan är om det är värt tiden, säger Mellqvist.

ANNONS