Lalo Rojas har lett IFK Uddevallas futsaldamer till SM-slutspel två år i rad. Nu tränar han Herrestads RFL-lag.
Lalo Rojas har lett IFK Uddevallas futsaldamer till SM-slutspel två år i rad. Nu tränar han Herrestads RFL-lag. Bild: Joel Hansson

Ungt lag fokuserar på utveckling: "Ska bli snabbare i tanken"

Tränaren har gott om erfarenhet inom futsal efter två SM-slutspel. Men för laget är det mesta nytt.
– Vi har många delmål och det får ta tid, säger Lalo Rojas, tränare i Herrestads AIF.

ANNONS

Herrestad startar sin andra säsong i RFL men det mesta är nytt. Lalo Rojas leder Haifs futsaldamer precis som har gjort under fotbollssäsongen. Efter flera år i IFK Uddevalla futsals organisation tar tränaren med sig många erfarenheter till ett oerfaret lag.

– Vi är ett ungt lag där spelarna är födda 2000–2006. Tjejerna ser fram emot säsongen där vi ska lära oss futsal och bli mer sammansvetsade. Vi gör stora framsteg varje vecka, säger Rojas som har Christian Olsson och Niclas Nilsson med sin i ledarstaben.

"Jag ser potential i gruppen"

På söndag är det premiär borta mot Torslanda, ett lag som spelat futsal mycket längre än Haif. Under förra säsongen tog Herrestad bara en seger och totalt fyra poäng i RFL och laget hoppas nu på bättre utdelning, även om andra saker är viktigare.

ANNONS

– Vi har många delmål och det får ta tid. Vi ska bli bättre spelare som är snabbare i tanken samt styra upp försvars- och anfallsspelet. Jag ser potential i gruppen även om inte allt sitter just nu, berättar Lalo Rojas.

Under vintern har Herrestad också ett lag i division 2 och ett lag i DM-serien för tjejer födda 2002. Därför kommer de att spela många matcher för att utveckla spelarna.

– Vi ser inte bara resultat med futsalen men kommer att sälja oss så dyrt det bara går. Det är en tuff serie vi går in i men vi hoppas ta fler poäng än förra året.

LÄS MER:Urpremiär för utmanaren: "Vi ska störa favoriterna"

ANNONS