Frida Kinhult från Fiskebäckskil har varit proffs i 1,5 år och har i år spelat på Symetra tour som är den näst högsta touren i USA. Där gick de tio bästa direkt till LPGA-touren, men hon slutade 25:a och tvingades istället kvala sig till världens främsta golftour vilket hon lyckades med. Arkivfoto.
Frida Kinhult från Fiskebäckskil har varit proffs i 1,5 år och har i år spelat på Symetra tour som är den näst högsta touren i USA. Där gick de tio bästa direkt till LPGA-touren, men hon slutade 25:a och tvingades istället kvala sig till världens främsta golftour vilket hon lyckades med. Arkivfoto. Bild: Joel Hansson

Frida Kinhult klar för LPGA-touren – så ska hon bli bäst i världen

Frida Kinhult klarade slutprovet och är klar för debut på världens bästa golftour. Men 22-åringen från Skaftö är långt ifrån nöjd.
– Jag vill inte berätta för mina barnbarn att jag ”bara” nådde LPGA-touren, säger hon.

ANNONS
|

Check – ytterligare en milstolpe avklarad.

Frida Kinhult är klar för LPGA-touren, världens bästa golftour, som framför allt spelas i USA.

Det efter att i helgen slutat delad 26:a under det sista kvalsteget till LPGA i Alabama.

– Kvalet till LPGA är den mest känsloladdade tävlingen under hela året. Efteråt är det många spelare med antingen glädjetårar eller sorgetårar. Ingen vill spela på Symetra tour (den näst högsta touren, reds. anm.) utan alla vill till LPGA. Till slut, för vissa spelare, kan det vara ett slag som avgör var de spelar nästa år eller om de väljer att satsa vidare på golfen eller lägger av, säger Frida Kinhult.

ANNONS

Men det gick vägen för Skaftögolfaren. Efteråt kunde hon känna både lättnad och lycka.

– I tio år har min dröm varit att nå LPGA-touren. Nu har jag förtjänat min plats, men jag vill längre än så här. När jag är gammal vill jag inte berätta för mina barnbarn att jag ”bara” nådde LPGA. Jag vill också kunna berätta att jag presterade där och kunde slåss mot de bästa i världen.

LPGA-touren

Ladies Professional Golf Association, LPGA, är världens bästa golftour. I fjol spelades 21 tävlingar i USA medan tolv spelades på andra platser över hela världen. I år blev sydkoreanskan Jin Young Ko årets spelare och toppade listan över mest inspelade prispengar med drygt 30 miljoner kronor. Anna Nordqvist blev bästa svenska och slutade nia i penningligan.

Källa: Wikipedia

Skyhöga målsättningar

Sedan flera år tillbaka har Frida Kinhult två tydliga mål med sin karriär:

• Att bli världsetta.

• Att spela sju Solheim cup.

– De målen vill jag sätta en stämpel på. Sedan lockar givetvis att skriva in sig i rekordböckerna och att spela majors.

Hur ska du lyckas bli bäst i världen?

– Genom att fortsätta jobba med mitt team och hela tiden utvecklas. Jag har tränat för att ta mig hit och det är det enda sättet att arbeta för att bli bra på något. Så jag måste helt enkelt fortsätta jobba och lära mig nya saker.

Vad behöver du bli bättre på?

– Puttningen. Där har jag många slag att hämta. Puttningen kommer att bli mitt fokusområde de närmaste tolv månaderna i form av olika puttövningar och tester.

ANNONS

I dagsläget är Frida Kinhult hemma i Sverige där hon ska fira jul med nära och kära. Därefter ska hon till Spanien och förberedda sig inför karriärens mest spännande säsong där hon väntas spela sin första LPGA-tävling i slutet av januari.

– Det ska bli riktigt kul att få mäta mig med de bästa och förhoppningsvis kunna leverera. Det är där jag har som mål att spela under min karriär.

Frida Kinhult:

Ålder: 22

Från: Fiskebäckskil

Bor: Tallahassee, Florida

Tävlingar 2021: 19

Topp 10-placeringar 2021: 4

Inspelade prispengar 2021: 345 000 kronor

Aktuell: Klar för LPGA-touren 2022

Källa: golfdata.se

ANNONS