Tillbaka. Marcus Gerd är tillbaka i IFK Uddevallas mål i helgens dubbla matcher.
Tillbaka. Marcus Gerd är tillbaka i IFK Uddevallas mål i helgens dubbla matcher.

Gerd tillbaka när IFK jagar slutspel

IFK Uddevalla är på väg mot SM-slutspel i futsal. I helgen väntar två viktiga matcher hemma i Agnebergshallen. Först mot Skövde och sedan Torslanda - med Marcus Gerd i målet.

ANNONS
|

Efter två raka SM-silver är det ingen hemlighet att det är guldet som IFK Uddevalla är ute efter den här säsongen. Och det ser bra ut så här långt. Sex matcher återstår varav två i Agnebergshallen kommande helg. På lördag kommer Skövde på besök och på söndag är det Torslanda.

Och i målet är troligen Marcus Gerd tillbaka. Landslagsmålvakten har varit bortrest under jul- och nyårshelgerna och dessutom har han problem med en höftskada. Något han känt av mer eller mindre hela den senaste fotbollssäsongen och även under futsalsäsongen under hösten.

– Jag har haft fokus på att rehabträna bort skadan och har fått bort smärtan. Men jag är fortfarande stel i kroppen och har inte återfått styrkan ordentligt, säger han.

ANNONS

Han räknar med att kunna köra för fullt fram mot ett eventuellt SM-slutspel. Normalt sett kräver den här typen av skada operation, men det hoppas han kunna undvika med hjälp av rehabträning.

– Än så länge har det gått bra och det bästa är förstås om jag slipper ingrepp. Men samtidigt går det inte att köra på för fullt hur länge som helst. Man kan inte spela match vecka efter vecka utan att hinna träna ordentligt, säger han.

Just nu är det futsal som gäller. När det gäller framtiden och fotbollen är mycket oklart än så länge. Klart är i alla fall att han inte blir kvar i Grebbestad. Om det blir en annan klubb eller om det blir fokus på att läka skadan är ännu oklart.

– Jag har sagt till de klubbar som hört av sig att ska jag gå in i en fotbollssäsong vill jag göra det till 100 procent. Jag får helt enkelt vänta och se om jag spelar alls eller fokuserar på att läka skadan, säger han.

Vilka klubbar har hört av sig?

– Det är några stycken men vilka vill jag inte gå in på. Det är förvånansvärt många med tanke på min skadesituation. Det är klubbar både i närområdet och längre bort.

ANNONS

IFK Uddevalla har annars tillgång till hela truppen inför helgens kommande matcher. Däremot är det redan nu klart att Angelo Vega vilar lördag och spelar söndag medan Jihad Nashasbat spelar lördag och vilar söndag.

– Vi har såpass bred trupp och så många som vill spela. Då gör vi så här, säger tränaren Mikael Alfredsson.

I övrigt säger han att målsättningen i år är SM-guld men att man ändå fokuserar på en match i taget.

– Att många tycker vi är favoriter är ingenting vi fokuserar särskilt mycket på, säger han.

Fakta: IFK:s resterande seriematcher

Lördag 7 januari: Skövde (h)

Söndag 8 januari: Torslanda (h)

Lördag 14 januari: Mellerud (b)

Onsdag 18 januari: IFK Göteborg (b)

Onsdag 8 februari: Skoftebyn (h)

Lördag 11 februari: Malmö (b)

ANNONS