VM-stjärnan Johanna Bundsen hyllar Uddevalla: ”Verkligen en handbollsstad”

Handbollskarriären inleddes i Uddevalla för många år sedan. Nu är Johanna Bundsen en av de svenska stjärnorna i handbolls-VM som just nu pågår. 32-åringen från Kropps har inlett turneringen strålande – och har inte glömt sina rötter.
– Jag kommer ihåg när man sprang runt i hallen i Uddevalla på helgerna, säger Bundsen.

ANNONS
|

Målvakten Johanna Bundsen gjorde ett mål i VM-matchen mot Senegal i söndags. Men det var hennes tolv räddningar som bidrog mest till segern med 26–18.

I andra halvlek spikade hon igen och släppte endast in sex mål.

Inför den tredje gruppspelsmatchen i Scandinavium, mot Kroatien på tisdagen, intervjuades den 32-åriga målvakten som har GF Kroppskultur som moderklubb.

Johanna Bundsen: ”Egentligen var vi en fotbollsfamilj”

Trots att det var länge sedan hon lämnade så minns Bundsen sin tid som ungdomsspelare i Kropps och Uddevalla.

– Det är verkligen en handbollsstad. Anledningen till att jag kom in på handboll var för att det var så många i min klass som spelade handboll. Jag hade många kompisar i sporten. Egentligen var vi en fotbollsfamilj, säger Bundsen till handbollslandslaget.se och fortsätter:

ANNONS

– Jag kommer ihåg när man sprang runt i hallen i Uddevalla på helgerna när det var match. Det var ju alltid veckans höjdpunkt. Jag bara goda minnen från min tid där, berättar Bundsen som 16 år gammal lämnade Kropps för Sävehof.

Johanna Bundsen spelar för Sävehof igen efter några år i den danska ligan och Köpenhamn. Hon har spelat 134 landskamper för Sverige sedan 2009.

LÄS MER:”Speciellt att komma hem igen”

LÄS MER:Johanna Bundsen storspelade igen: ”Pigg och fräsch”

LÄS MER:Guide: Allt inför handbolls-VM

ANNONS