Lucy Macgregor från Storbritannien jublar mot publiken efter vinsten i Lysekils womens match 2019.
Lucy Macgregor från Storbritannien jublar mot publiken efter vinsten i Lysekils womens match 2019. Bild: MATHIAS BERGELD

Internationella seglingar i Lysekil – för 15:e gången

Nu är det klart. Lysekils womens match är spikat och återvänder under sommaren 2020.

ANNONS
|

Första gången var 2004. Sedan dess har ett av världens största matchseglingsevenemang återvänt till Lysekil år efter år. 2020 blir inget undantag.

Den femtonde upplagan av Lysekils womens match kommer att seglas 3-8 augusti i år. Det innebär att världseliten i matchsegling styr båtarna mot västkusten för att göra upp i damernas internationella VM-serie.

"Segling i världsklass"

Lysekils womens match är en deltävling i WIM-serien – Womens international match racing series – vid sidan av tävlingar i Normandiet, Helsingfors och Auckland.

Anna Holmdahl White.
Anna Holmdahl White. Bild: MATHIAS BERGELD

– Lysekil kommer fortsatt bjuda på segling i världsklass, ett spännande innehåll för våra partners och folkfest för våra besökare, säger Anna Holmdahl White, projektledare Lysekil womens match i ett pressmeddelande.

ANNONS

Vid sidan av tävlingarna som kan följas från centrala Lysekil har arrangörerna tidigare år också bjudit på artistuppträdanden.

– Segeltävlingen har blivit en fin tradition i Lysekil och den betyder mycket för både näringslivet och staden, säger Viktoria Drottz, samordnare på avdelningen för hållbar utveckling på kommunstyrelseförvaltningen i Lysekil.

ANNONS