Klubb på frammarsch vann serien i styrkelyft

Sommarhemmets Kraftsportsklubb har haft stora framgångar i serien. Till och med så bra att det blev serieseger i division 4 i klassiskt styrkelyft. Nu väntar division 3 nästa år.

ANNONS
|

För ett år sedan berättade Bohusläningen om Sommarhemmets Kraftsport och klubbens ambitioner att börja tävla igen efter att inte ha varit tävlingsaktiv på 15 år. Från den 1 januari 2016 är klubben registrerad med tävlingsverksamhet och det blev succé direkt.

Klubben vann alltså division 4 i år efter att ha haft högst poäng totalt i samtliga tre deltävlingar. I laget har ingått Jimmy Karlsson, Linus Gustafsson, Håkan Ask, Jonathan Johansson, Martin Mattsson, Valentino Almhage. I serien har ingått lag som Malmberget, Lindesberg, Sandviken och Nynäshamn.

– Samtliga deltävlingar har avgjorts i Slottskogsvallen i Göteborg. Vår ambition är att kunna arrangera serietävlingar på sikt . Vi behöver köpa in utrustning och dessutom ha en egen domare eftersom en av tre domare måste komma från arrangörsklubben, säger Jimmy Karlsson, tävlingsansvarig.

ANNONS

I serielyftningen finns det inga viktklasser utan det lagmedlemmarna lyfter totalt räknas om till en poäng. De tre högsta poängen slås ihop till en totalsumma. Grenarna är alltid knäböj, bänkpress och marklyft. Varje deltagare har tre försök i varje gren att nå ett så högt resultat som möjligt.

Serieverksamheten följer kalenderåret. Nästa år drar division 3 i gång med tre deltävlingar. Något damlag har inte Sommarhemmets kraftsport ännu.

– Vårt primära mål nu är att bygga en stark förening och satsa på laget. Dessutom vill vi komma i gång med ett damlag, säger Jimmy Karlsson.

Förutom serien är det också flera medlemmar som tävlar individuellt. Johanna Wessman tog DM-guld i bänkpress i -57 kilo där hon lyfte 75 kilo Västa Götaland.

– Jag själv vann DM i styrkelyft i -93 kilosklassen. Där ingår knäböj, bänkpress och marklyft. I knäböj tog jag 242,5 kilo, 170 kilo i bänkpress och 310 kilo i marklyft. Det gjorde 722,5 totalen, säger Jimmy som också utsågs till tävlingens bästa lyftare flre flera andra meriterade lyftare.

Valentino Almhage tog DM-silver i bänkpress i -120 kilosklassen med 190 kilo. Jonathan Andersson tog DM-guld -93 kilo junior.

– Det har gått väldigt bra för oss. Vi har fått mycket stöd från förbundets sida med pengar bland annat, säger Jimmy.

ANNONS

Han själv och Johanna Wessman var med SM i somras och var väldigt nära SM-medaljer.

– Målet framöver är att ta SM-medaljer, säger Jimmy Karlsson.

Den 10 december har klubben klubbmästerskap i sina lokaler.

ANNONS