Kropps säkrade fjärde raka på hemmaplan

Det böljade fram och tillbaka men Kropps kunde till slut säkra ytterligare en hemmaseger när de slog HP Skövde 90 med 33–29 i Agnebergshallen under söndagen.

|

Det var en gedigen trupp med en mix av rutin och ung energi som Kropps kom med till Agnebergshallen. Motståndarna var bottenkonkurrenterna HP Skövde 90 som inför matchen låg en poäng före Uddevallalaget i tabellen.

Det var Skövde som skulle göra matchens första mål efter ett par halvdana chanser från båda lagen i matchens inledning. Men sedan tog Kropps greppet om matchen.

Skövde kämpade sig kvar i matchen

Rutinerade Alfredsson och Cervell gjorde tidigt några mål som kunde ge Kropps en betryggande ledning. Men Skövde höll sig kvar i matchen. Matchen pendlade fram och tillbaka, Kropps gick upp till flera mål ledning, men när avståndet blev för stort steppade Skövde upp. Framförallt var det Skövdes Jimmy Otter som höll kvar laget i matchen. Med energirikt och omväxlande spel i både offensiven och defensiven kunde bortalaget knappa in några mål och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 16–13 till hemmalagets favör.

Pontus Lundqvist tyckte att laget slarvade när de hade chansen att dra i från.

– Vi har en tendens att dra ned på tempot när vi leder. Det har hänt tidigare och det har inte fungerat varken nu eller då, säger han.

Hade chansen att avgöra – men slutade i spänning

Lundqvist, som klivit in på plan i slutet av första halvlek fick även chansen i andra halvlek och stod för två mål i matchen. Med tio minuter kvar hade hemmalaget en sex måls ledning och det såg ut som matchen var avgjord. Men Skövde gav sig inte. Med några få minuter kvar skiljde det endast ett mål och matchen var återigen öppen.

– Vi får skjuta på några dåliga lägen och de lyckas även göra mål trots att de är en man mindre. Vi borde ryckt ifrån där och avgjort matchen.

Hyllar lagkompisen

Men Kropps samlade sig och genom Alfredsson kunde laget göra två snabba mål. Alfredsson som också var matchens mesta målgörare med sina tio stycken var en stor del i att Kropps till slut kunde vinna med 33–29. Men Lundqvist vill också ge beröm till Jonatan Segle, som stod för 5 mål i matchen.

– Han är inte den som sticker ut men han gör sitt jobb och i dag gjorde han det riktigt bra och förtjänar en hyllning tycker jag, säger Lundqvist

Resultatet innebär att hemmalaget nu klättrar förbi Skövde i tabellen och säkrar sin fjärde raka seger på hemmaplan.

– Vi känner oss trygga på hemmaplan och kan komma tillbaka trots att vi har tyngre perioder, säger Lundqvist.

Fakta: Matchfakta