Landslagsstjärnornas bråk – nya SVT-bilderna avslöjar

Linn Svahn och Ebba Andersson rök ihop efter jaktstarten i Ruka. Ett bråk som SVT:s kameror snappade upp och nu visas bråket upp i en ny dokumentär.
– Jag är jävligt besviken på mina lagkompisar, säger Ebba Andersson i dokumentären.

ANNONS

Känslorna brukar kanske inte svalla över hos skidåkare. Men förra säsongen skulle det just svalla över för Linn Svahn och Ebba Andersson. Detta efter att svenskorna krockat med varandra under jaktstarten i Ruka.

Efteråt fick Ebba Andersson skulden för det hela av Linn Svahn.

De två skidstjärnorna var rejält upprörda efteråt och stämningen blev minst sagt frostig.

I en ny dokumentär hos SVT ”Bäst när det gäller” har hela bråket hamnat på bild. För kamerorna visar nu vad som hände efter loppet och visar Ebba Andersson när hon är rejält förbannad.

– Jag är jävligt besviken på mina lagkompisar. Nej, jag kan inte ens kalla dem för kompisar. Jag blir utpekad utan att jag hade ett jävla skit med det att göra. Det är snarare jag som ska vara irriterad för jag höll på att ramla, säger hon.

ANNONS

Att bli utpekad av Linn Svahn är också något hon reagerade över.

– Det ska man inte göra. Hur irriterad man än är så tar man det internt. Jag tycker det är jävligt dåligt.

Händelsen är nu utagerad: ”Vi hanterade det på ett bra sätt”

Nu ett par månader senare är det dock hanterat sedan länge och stjärnorna har pratat om det inträffade.

– Både jag och några av de andra tjejerna var väldigt ledsna och besvikna. Så just den här dagen tänker man inte gärna tillbaka på. Men vi fick också tillfälle att reda ut det här, lära av det och gå vidare. Och jag tycker vi hanterade det på ett bra sätt och även har gjort det tiden efteråt, säger Ebba Andersson till SVT.

Linn Svahn har inte uttalat sig om händelsen nu men sa för ett par månader sedan att det hela är utagerat.

– Det syns så himla tydligt när jag är glad efter tävlingar och det syns när jag är arg. Det är antingen eller och... i Ruka blev det dåligt. Det blev inte ett fint avslut på en bra helg. Men det var också glömt bara någon timme senare, sa hon då.

ANNONS