Klar. Hampus Dahlqvist är klar för två år i Ljungskile SK.
Klar. Hampus Dahlqvist är klar för två år i Ljungskile SK.

Ljungskile värvar från Blåvitt

Han provspelade i träningsmatchen mot IFK Uddevalla för ett par veckor sedan. Nu har Ljungskile skrivit kontrakt på två år med 19-årige Hampus Dahlqvist, senast i IFK Göteborg.

ANNONS
|

Direkt efter träningsmatchen mot IFK Uddevalla den 4 februari sa Ljungskiles tränare Glenn Ståhl till Bohusläningen att han var imponerad av den offensive yttermittfältaren Hampus Dahlqvist.

– En smårivig spelare som är bra en mot en. Vi får ta en diskussion med honom och hans representanter, sa Glenn Ståhl då.

Ståhl fortsatte att uttrycka sin förhoppning i ett senare skede om att kunna värva Dahlqvist.

– Han är den typen som vi saknar, en vänsterfotad kantspelare som är trygg med boll. Han utmanade och hotade försvaret bra även om han var lite småvalpig och oklok emellanåt, men man måste samtidigt låta en sådan kille misslyckas också. En spännande spelare som är explosiv, bra en mot en och kan komma förbi på kanten. Vi önskar en som har farten och han har definitivt den, sa Ståhl.

ANNONS

Men sedan dess har Hampus Dahlqvist varit i väg och testspelat också med Karlskrona som var bestämt på förhand. Det blev dock inget kontrakt där utan han återvände till västkusten och nu är alltså ett kontrakt med Ljungskile påskrivet.

– Vi är givetvis jättenöjda med att ha lyckats knyta Hampus till oss på ett tvåårskontrakt, säger Bosse Wålemark i Ljungskile SK.

Hampus Dahlqvist är 19 år och fostrad i IFK Göteborg med vilka kontraktet han haft under ungdomsåren nu gått ut. Dahlqvist har också tolv U-landskamper mellan 2012 och 2014 på meritlistan. Som 15-åring provtränade han med lag som Bayern München och Arsenal. Wålemark säger att han är en spelare som ger Ljungskile fler dimensioner i spelet.

– Han är en ung lovande spelare som också är bra utbildad av IFK Göteborg. Han har en snabbhet och kreativitet som vi saknat och som ger oss ytterligare en dimension i vårt spel. Han är också en bra kille, säger Wålemark.

I veckan gjorde Ljungskile också klart med anfallaren Viktor Mollapolci från Oddevold. Det innebär att truppen består av 17 spelare just nu. Ytterligare ett par ska in. Just nu är fokus på en målvakt då det bara finns en, Simon Forslund, i A-truppen. Franko Skugor, som tidigare varit back up på målvaktsfronten, är inte aktuell för en fortsättning. Han testspelade dessutom med Stenungsund i träningsmatchen mot Oddevold i lördags.

ANNONS

– Vi har bara en målvakt just nu och några yngre där bakom, men vi hoppas kunna hitta någon som passar fint in i gånget, säger Bosse Wålemark.

Därefter är inte fler värvningar aktuella i nuläget. Först är fokus på Svenska cupen som innebär några tuffa tävlingsmatcher. Först mot IFK Göteborg borta på lördag.

– Vi får se vad som händer sedan med truppen, hur det ser ut med skador och så, säger Bosse Wålemark.

ANNONS