Tillbaka på allvar. Hampus Dahlqvist, här tillsammans med Viktor Mollapolci, kör för fullt nu efter sin tumskada.
Tillbaka på allvar. Hampus Dahlqvist, här tillsammans med Viktor Mollapolci, kör för fullt nu efter sin tumskada.

Ljungskile vill diktera villkoren

Båda lagen har inlett med två segrar. På Valborgsmässoafton tar Ljungskile emot Karlskrona på Skarsjövallen. – Det är ett frejdigt lag som spelar varierat, säger LSK-tränaren Glenn Ståhl.

ANNONS
|

Ljungskile har fått en kanonstart på årets säsong i division 1 med segrar både mot Utsikten och Skövde AIK. Nu väntar ny match mot Karlskrona på Skarsjövallen. Glenn Ståhl har sett det kommande motståndets båda matcher och är imponerad.

– De spelar varierat och kan slå både den långa bollen mot en stark forward men också spela sig igenom försvaret. Det är ett frejdigt lag med mycket fart där ytterbackarna gärna vill komma med i anfall. de är också bra på fasta situationer, vilket är något vi får se upp med, säger Glenn Ståhl.

Han understryket dock att matchen avgörs på Skarsjövallen som är Ljungskiles borg.

ANNONS

– Det är vi som ska föra denna matchen och diktera villkoren. De kraven ska vi ha på oss och också klara av.

Glenn Ståhl hoppas att både Ljungskile och Oddevold får med sig segrar denna vecka och kommer stärkta in i derbyt den 6 maj.

– Nya segrar ger mer publik, engagemang och passion. Vi siktar på det, säger han.

Fakta: Avspark

Division 1 södra

Ljungskile–Karlskrona

Skarsjövallen söndag kl 16.00

Läget i Ljungskile: Aleksandar Kitic och Alexander Mellqvist har haft känningar men tränat för fullt denna veckan. Även Hampus Dahlqvists tumskada är bättre. – Det är den gamla Hampus som är tillbaka med det spel vi blev bortskämda med på försäsongen, säger Ståhl.

ANNONS