Frölunda fick fira seger efter seger mot Rögle. Arkivbild.

Målkalas när Frölunda tog seger

Frölunda och Rögle var ett målkalas som innehöll det mesta. Och till slut var det Frölunda som drog det längsta strået och knep segern med 7–5. Sista ordet fick födelsedagsbarnet Joel Lundqvist som i slutet satte pucken i öppet mål.

|

Målen avlöste varandra när Rögle tog emot topplaget Frölunda. Men det var samtidigt länge en jämn tillställning där de båda lagen följde varandra i både den första och andra perioden.

I den tredje perioden drog Frölunda i från med sina fyra mål och kunde till slut vinna med 7–5. Efteråt var lagkaptenen Joel Lundqvist nöjd med segern trots den svängiga matchen.

- Matchen hade väl det mesta i dag. Det fanns allt på något sätt. Bra mål, fula mål och kamp. Det viktiga var att vi vann men vi får bjuda på att det blev lite för många mål, säger han.

Lagkaptenen, och födelsedagsbarnet hann även med att bryta sin 16 matcher långa måltorka genom att sätta 7–5 i öppen kasse.

- Jag visste ju att det var ett öppet mål som krävdes, säger han till C More.

Segern innebär att Frölunda nu har vunnit sju av lagets åtta senaste matcher och hänger på Färjestad och Luleå i toppen.

För Rögle däremot blev det en tung förlust.

- Vi kanske ger bort tre poäng. Vi spelar inte enligt plan på slutet. När vi får en ledning blir det för passivt, säger Rögles Daniel Widing till C More.