Snart börjar allvaret. Oddevold spelar på lördag den sista matchen innan serien startar.
Snart börjar allvaret. Oddevold spelar på lördag den sista matchen innan serien startar.

Målvaktskris när Oddevold genrepar

Oddevolds försäsong har varit ojämn, mycket på grund av alla skador som drabbat laget. När man på lördag tar emot Carlstad United saknar man dessutom båda sina ordinarie målvakter.

ANNONS
|

Med Robin Gustavsson bortrest och Sulejmen Sarajlic sjuk tvingas Oddevold att kasta om i laget. Vem som vaktar målet i träningsmatchen mot Carlstad United är ännu inte bestämt. Tränare Jonas Rehnberg berättar att beslut tas efter fredagens träning.

Matchen mot Carlstad United blir Oddevolds genrep inför seriepremiären den 16 april. Det egentliga genrepet skulle ha spelats nästa helg, men det norska motståndet Asker har lämnat återbud.

– Vi har haft en spretig försäsong, med blandade resultat. Vi har många som rehabar just nu. Det har dock kommit upp en del yngre killar från ungdomslagen som gjort det bra, säger Jonas Rehnberg.

ANNONS

Philip Hällgren och Anton Engelbrektsson är två av de yngre spelarna som tagit kliv framåt. Hällgren har också belönats med ett seniorkontrakt.

Målsättningen och spelidén med säsongen är annars klar och tydlig. Försvarsspelet ska utgöra grunden i laget, kryddat med en offensiv rapphet. I tabellen siktar man på att hamna på den övre halvan.

– Föreningen har tillsammans med spelartruppen satt det målet, vi har haft ganska stor spelaromsättning, det är 11-12 spelare som lämnat och nästan lika många som kommit in. Men jag känner att det finns mycket potential i truppen, säger Rehnberg.

Avspark

Träningsmatch

Oddevold–Carlstad United

Thordéngården: Lördag 14.00.

Läget i laget: Robin Gustavsson, Sulejmen Sarajlic, Felix Pettersson, Imer Beqiri, Adam Engelbrektsson och Erik Kallberg saknas. Dessutom är det ett frågetecken för Hampus Furublad som fick en smäll mot låret i förra matchen.

ANNONS