"Alla vet vad som gäller". Så säger Kropps tränare Robert Östblom inför helgens viktiga match mot Kristianstad. Enligt honom är det tre poäng som gäller.
"Alla vet vad som gäller". Så säger Kropps tränare Robert Östblom inför helgens viktiga match mot Kristianstad. Enligt honom är det tre poäng som gäller. Bild: Håkan Fredriksson

Nu avgörs allt för Kropps damer

En direktplats till allsvenskan kommande säsong står nu på spel för Kropps damer. På söndag vet vi vilket lag det blir.
– Vi ska göra allt för att bli så svårslagna som möjligt, säger tränaren Robert Östblom.

ANNONS
|

Regeringens förordning om att förbjuda sammankomster med fler än 500 personer har fått konsekvenserna för flera klubbar i diverse olika idrotter i hela landet.

Handbollförbundet Väst har meddelat på sin hemsida att man väljer att följa SHF:s rekommendationer när det gäller att begränsa spridningen av coronaviruset. Samtliga grundserier slutförs därför enligt fastställt spelprogram men ingen publik tillåts på matcherna.

Det innebär att Kroppskulturs avgörande match mot Kristianstad kommer att spelas inför tomma läktare. Ett beslut som blir extra speciellt menar tränaren Robert Östblom.

– Att se en helt tom läktare kommer såklart att bli konstigt för alla i laget. Även om det inte är fullsatt på varje match som vi spelar så gör det mycket att ha publiken där. Vi hade dessutom räknat med mycket folk eftersom det är sista matchen och den är helt avgörande.

ANNONS

Kropps behöver vinna

Precis som Östblom säger kommer matchen att bli helt avgörande. En direktplats till allsvenskan kommande säsong står på spel – men då krävs vinst mot Kristianstad.

Dessutom behöver Kropps hjälp av S-hof som möter Ystad.

Det står nu mellan Ystad, Kristianstad och Kropps. Ett lag tar direktplatsen till allsvenskan och ett lag kommer att få kvala. Det tredje laget stannar kvar i division 1. Östblom menar att Kropps haft flera chanser att säkra avancemang men att det inte gått deras väg fullt ut.

– Jag tycker inte att vi har nått upp till den nivån som vi har visat tidigare på säsongen. Sedan erkänner jag att Ystad var ett bra lag och det var även S-hof, men då tyckte jag ändå att vi inledde starkt. Däremot så gick vi ner oss mot slutet.

Han menar också att det inte har varit samma energi på de senaste matcherna som det kanske varit på de flesta träningar. Dock har han svårt att sätta fingret på varför det varit så.

Senast Kropps ställdes mot Kristianstad blev det förlust med tre bollar. Men den här gången vill Östblom att det ska bli helt andra siffror.

– Vi är otroligt revanschsugna. Vi ska göra allt för att bli så svårslagna som möjligt. Jag hoppas vi kan avsluta med en riktigt bra match och ta med oss två poäng, säger han.

ANNONS

Matchen

Division 1 södra

Kroppskultur–Kristianstad

Agnebergshallen, söndag 16.00

Här ser du den aktuella tabellen inför helgens rysare

ANNONS