Christoffer Nyman är avstängd mot Luxemburg.
Christoffer Nyman är avstängd mot Luxemburg.

Nyman missar Sveriges nästa match

Christoffer Nyman dundrade in karriärens första landslagsmål. Sex minuter senare fick han en varning och missar därmed Sveriges möte med Luxemburg.

ANNONS
|

Emil Forsberg rullade in 1–0 efter 18 minuter. Sex minuter senare var det dags för Christoffer Nyman, som ersatte avstängde Ola Toivonen. Anfallaren tappade först bollen men jagade vidare och vann duellen med Michail Sivakov.

Sedan satt boll högt och hårt bakom målvakten Sergej Tjernik.

Målet var Nymans första i landslaget och det prickade han in i sin första tävlingsmatch från start.

"Stolt och glad"

- Fantastiskt kul. Skönt som forward att kunna bidra med mål, det är det alltid, sade han.

ANNONS

- Det är klart att jag är stolt och glad över att få göra första landslagsmålet men jag är även glad över att vi vann matchen.

Något spel i Sveriges nästa VM-kvalmatch kommer det dock inte att bli.

Efter en halvtimme spelade klev han för hårt in i duell med målvakten Sergej Tjernik och domaren Tobias Stieler plockade fram det gula kortet.

"Väldigt tråkigt"

En varning som innebär att anfallaren är avstängd i hemmamötet med Luxemburg den 7 oktober.

- De sade det precis det. Jag hade inte tänkt så långt. Det är väldigt tråkigt, det är roliga matcher som kommer men det är inte så mycket man kan göra, sade Nyman.

Janne Andersson:

- Han gör alltid jobbet, "Totte". Kämpar och sliter, jag tycker att han gör en klart godkänd match för att vara hans första "riktiga" match från start i landslaget, sade han.

ANNONS

- Man vet vad man får av honom, både offensivt och defensivt.

Marcus Berg satte 3-0 i 78:e minuten och med sex minuter kvar till de ordinarie 90 minuterna spelade placerade lagkaptenen Andreas Granqvist in 4-0.

I oktober avslutas kvalet till VM-slutspelet i Ryssland 2018 och Sverige gör det med matcher mot Luxemburg, hemma den 7 oktober, och mot Nederländerna, borta den 10 oktober.

Borisov, TT:s utsände
ANNONS