Armend Shillova (till höger) och Oddevold får besök av Falkenbergs FF i Svenska cupens andra omgång.
Armend Shillova (till höger) och Oddevold får besök av Falkenbergs FF i Svenska cupens andra omgång. Bild: Håkan Fredriksson

Oddevold möter Falkenbergs FF i Svenska cupen

Oddevold ställs mot Falkenbergs FF i den andra omgången av Svenska cupen.
– Om vi är i toppform har vi chans att gå vidare till gruppspelet, säger Armend Shillova.

ANNONS
|

I helgen slog Oddevold seriekollegan Lidköpings FK på bortaplan med 0–3 i den första omgången av Svenska cupen.

Under onsdagen lottades den andra omgången och där kommer Oddevold att ställas mot Falkenbergs FF på hemmaplan den 18–19 augusti. Vinnaren kvalificerar sig för Svenska cupens gruppspel som spelas i början av 2022.

Falkenberg spelade i allsvenskan i fjol och ligger för tillfället på nedflyttningsplats i superettan.

– Om vi är i toppform har vi chans att gå vidare till gruppspelet. Det tycker jag verkligen. Det kanske hade varit svårt mot ett allsvenskt lag, men mot ett lag i superettan kan allt hända, säger Armend Shillova, forward i Oddevold.

ANNONS

Goda minnen

Att matchen spelas mot Falkenberg på Rimnersvallen väcker goda minnen för Oddevold-supportrarna. Under sommaren 2017 vann Uddevallalaget en dramatisk match i Svenska cupen mot just Falkenberg. Hemmasegern gjorde att laget gick vidare till gruppspelet där Oddevold ställdes mot AIK, Halmstads BK och Syrianska FC.

Armend Shillova var med redan då och fick göra debut i Oddevold i bortamatchen mot Syrianska.

– Det var lite darrigt att hoppa in. Jag var bara 18 år då. Jag hoppas att det ska bli lite stabilare spel från min sida den här gången, säger han och skrattar.

Samtidigt minns många Robin Janssons mäktiga insats – då i Oddevold – i hemmamötet mot AIK. En match som fick storklubben från Stockholm att värva mittbacken samma vår.

– Alla såg hur det gick för Robin efter matchen mot AIK. Det tror jag alla spelare har i bakhuvudet: att om man presterar mot bra lag så kan allt gå riktigt fort.

ANNONS