Välkomna till Uddevalla. Här är några av spelarna i Oddevold Grunden som ser fram emot den kommande turneringen.
Välkomna till Uddevalla. Här är några av spelarna i Oddevold Grunden som ser fram emot den kommande turneringen. Bild: Christer Lindgren

Oddevolds nya turnering blir störst i Sverige

Efter några års samarbete i föreningsalliansen Uddevalla Open går nu Oddevold vidare på egen hand med ett eget storevenemang för parafotboll.

ANNONS
|

Uddevalla Grunden open cup är namnet på turneringen som redan blir störst i Sverige.

– Så är det, det var ett av våra mål, men i det handlar det också om att skapa en härlig upplevelse som deltagarna aldrig ska glömma och som gör att de kommer tillbaka. Det finns ett stort intresse från lag i Sverige och Norge, säger Johan Ederwall, klubbchef i Oddevold och en av initiativtagarna till den nya turneringssatsningen som ska bli årligt återkommande.

28 september är det dags. Spelarna är i åldrarna 14 till kring 50 år.

– Med 38 anmälda lag så blir det 450 deltagare och 250 ledare. Därmed passerar vi de som hittills varit störst.

ANNONS

Klubben har tre egna lag som kommer att vara med i cupen.

– Vi vill vara en förening med fotboll som en idrott för alla och vi hoppas nå ut till och locka många i regionen som kan vara intresserade av att spela med oss eller andra föreningar som vill utvidga sin egen verksamhet. Därför har det här varit extra viktigt för mig, säger Ederwall.

Att klubben valde att lämna Uddevalla open efter några år hade enligt honom flera orsaker.

– Vi arrangerade ju fotbollsdelen där, men kände att vi ville fortsätta på egen hand med helhetsansvar och ta turneringen till nästa nivå. Redan nu räknar vi med att öka antalet deltagare med 20 procent.

Oddevold är inte på något sätt nybörjare inom paraidrotten, vare sig som lag eller som arrangör.

– Vi har varit igång i 20–25 år och har även arrangerat SM så det finns erfarenhet och kunskap.

Christer Larsson är den som varit med sedan starten och genom åren drivit Oddevold Grunden framåt. Med sin breda erfarenhet från egna och deltagande i andras turneringar var han självskriven som tävlingsgeneral.

Till sin hjälp har de en rutinerad grupp ledare med bland andra Leif Lindvärn som har lång erfarenhet från klubbens ungdomsturnering Oddebollen. Den kan på sikt komma att integreras med paraturneringen.

ANNONS

– Det har diskuterats, men just nu är den här modellen den bästa, säger Ederwall.

– Sedan har vi också hjälp av ett stort antal samarbetspartners som tycker att det här är en bra sak att engagera sig i, säger Ederwall som hoppas att många passar på att följa turneringen som kommer att spelas på Thordéngården samt några matcher på Rimnersvallens B- och C-plan.

ANNONS