Sofia Samodurova tog EM-guld efter ett strålande friprogram.
Sofia Samodurova tog EM-guld efter ett strålande friprogram.

Ryska debutanten tog EM-guld

Ryssland fortsätter att dominera i konståkning. Debutanten Sofia Samodurova vann före den regerande Europamästaren i EM i Minsk.

ANNONS
|

17-åringen Sofia Samodurova vann överlägset på 213,84 poäng, nytt personbästa, före Alina Zagitova på 198,34. Finländskan Viveca Lindfors, som aldrig varit bättre än åtta i EM, kom trea på 194,40.

Den 17-åriga svenskan Anita Östlund orkade inte fullfölja sitt fria program som hon ville på grund av en förkylning och tappade från 17:e plats efter det korta programmet till en 18:e plats i finalen. Hon fick 144,66 poäng som är cirka sju poäng under sitt personbästa.

- Det var väl bra i början då jag satte det mesta. Sen försvann krafterna lite, jag har varit förkyld de sista dagarna, säger Östlund till TT.

ANNONS

- Jag tog mig igenom programmet och försökte att hålla ihop det. Men fötterna var inte på topp i dag, jag höll inte varven i hoppen och det kostar mycket poäng. Så det är den del som det behöver jobbas vidare på.

Östlund slog igenom på EM i fjol då hon blev sexa i det korta programmet och slutade 17:e totalt. Hon drabbades senare under året av fotskador.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel silvermedaljör och fyra. Dessutom är alla poäng fel.

TT
ANNONS