Spännande finaler i pingis-DM

Jimmy Jansson, Svanesund och Julia Fredriksson, Lysekil är 2016 års distriktsmästare i bordtennis. – Både herr- och damfinalen var välspelad och spännande, säger Åke Gustafsson, ordförande i arrangerande Dalen.

ANNONS
|

Febril aktivitet rådde i helgen i Sotenäs Idrottshall när bordtennis-DM avgjordes. 300 spelare kom till start i alla åldrar. Ungdomar på lördagen och serniorklasserna på söndagen.

– Vi har kört denna tävlingen ett par gånger tidigare, så vi har rutin, säger Åke Gustafsson.

Bohuslän/Dals och Västergötlands förbund har gått samman och jobbar nu under storförbundet Nordvästra Götalands bordtennisförbund. Det gjorde att det kom långväga gäster till Kungshamn den här helgen.

– Vi har spelare ända från Töreboda, Borås och Falköping exempelvis, säger Åke Gustafsson.

Tävlingen avgörs under två dagar med spel från morgon till kväll. När Bohusläningen besöker tävlingen vid lunchtid på lördagen är ungdomsklasserna i full gång. Seniorklasserna avgjordes under söndagen. 16 bord finns i den stora hallen och fyra bord i den lilla hallen.

ANNONS

Det pågår spel på samtliga bord, men mångåriga spelaren i Munkedal Kalle Ahlqvist är ändå lite bekymrad över ungdomspingisens utveckling.

– Det är inte så många som håller på längre. Det gäller att göra pingisen mer attraktiv för att få ungdomarna att fortsätta, säger Ahlqvist.

Från Bohuslän/Dal kommer spelare från Svanesund, Munkedal, Uddevalla, Dalen och Stenungsund. Arrangerande Dalen har just nu ett antal lovande flickor i spel. Dessa bildar också ett serielag i division 2.

Ett exempel på en lovande tjej är Josefine Nilsson som tog silver i flickor 15 efter att ha förlorat i finalen mot Moa Svensson, Vara BTK. Hon blev också trea i damjunior 17 och tog sig till final i damseniorklassen. Där ställdes hon mot Julia Fredriksson från Lysekil. Till slut vann Fredriksson guldet i femte och avgörande set.

– Det var en väldigt kul final med många bra bollar, säger Åke Gustafsson.

Samma gäller för herrfinalen där två spelare från Svanesund möttes. Till slut vann unge Jimmy Jansson över Niklas Sörfjäll i en sjusetare.

– Även den matchen var riktigt välspelad med många bra bollar, säger Åke Gustafsson.

I herrseniorpingisen ser man nu ett generationsskifte. Många Munkedalsspelare har dominerat de senaste åren, men nu är det yngre spelare som kommer upp. Peter Hedram, Munkedal fick nöja sig med brons.

ANNONS

– Kul att ungdomarna kommer upp och utmanar på seniornivå, säger Åke Gustafsson som annars är nöjd med arrangemanget.

– Vi fick mycket lovord från våra gäster, säger han.

Fakta: Distriktsmästare

Damsingel: Julia Fredriksson, Lysekil.

Herrsingel: Jimmy Jansson, Svanesund

Herrdubbel: Peter Hedram/Mattias Lagerstedt, Munkedal

Övriga mästare finns på resultat.ondata.se

ANNONS