Lysekilsbördige Adam Nyfjäll jublar under handbollsmatchen mellan Kristianstad och Alingsås 2 mars.
Lysekilsbördige Adam Nyfjäll jublar under handbollsmatchen mellan Kristianstad och Alingsås 2 mars. Bild: AVDO BILKANOVIC

Stjärnan Adam Nyfjäll hyllas av Lysekils kommun

Den gångna säsongen har Adam Nyfjäll varit en nyckelspelare i topplaget och flerfaldiga svenska mästarlaget IFK Kristianstad

ANNONS

Nu har 27-åringen från Lysekil belönats med kommuns pris för bra idrottsprestation 2019. Så här lyder motiveringen:

”Adam har inom handbollen gått från klarhet till klarhet och är idag en högt rankad spelare i Sverige. Detta gör Adam till en förebild för alla barn och unga inom idrotten och ett kvitto på moderklubben Lysekils Handbollsklubbs framgångsrika arbete med barn och unga.”

Det delades aldrig ut något SM-guld med anledning av pandemin, men mittsexan Nyfjäll har redan prisats på andra sätt. Bland annat har han tagit plats i ligans All-star-team efter bland annat 146 mål på 30 matcher och efter att ha utsetts till månades spelare i december och varit uttagen i månadens lag i november, december och mars.

ANNONS

– Jag känner absolut att jag spelade bra. Men jag hade gärna bytt ut några individuella prestationer mot fler poäng. Men det var såklart en bra säsong, säger han till handbollsligans sajt.

Sedan han lämnade Lysekils HK har han spelat i Redbergslid, Kärra, Kroppskultur, Viking Stavanger, Falk Horten och Haslum, Sönderjyske och nu senast Kristianstad.

ANNONS