Succé och kollaps - allt hände i IFK:s möte med serieledarna

Målkalas och totala skiftningar i resultatet. Det var en underhållande match som utspelade sig på Kamratgården när Uddevalla tog emot Lidköping.

ANNONS
|

Under lördagen fick åskådarna på Kamratgården beskåda den bästa halvleken IFK Uddevalla har spelat under denna säsongen. Men de fick också se en kollaps.

Det var IFK Uddevalla som tog kommandot direkt när de tog emot serieledarna.

– Första halvlek är det bästa vi har gjort i år. Vi spelar en fin fotboll efter vår spelplan, säger Agim Kastrati, tränare i IFK Uddevalla.

Om det har varit tungt med målskyttet tidigare matcher så var inte det fallet under lördagens match. Redan efter 10 minuter tog Uddevalla ledningen. André Torin var den som inledde målskyttet och i den 30:e matchminuten ökade hemmalaget ut till 2-0 genom Farhan Yousofi.

ANNONS

"Andra halvlek var horribel"

Då hade fortfarande åskådarna mycket att vänta.

– Andra halvlek är horribel, jag vet inte om killarna slappnar av eller vad det är som händer, säger Kastrati.

2-0 blir plötsligt 2-3 och IFK får inte spelet att fungera.

– Killarna börjar ta egna beslut och följer inte matchplanen. Vi försöker spela oss ur situationer men det lyckas inte, säger Kastrati.

"Han har utvecklats fantastiskt"

IFK Uddevalla gör två byten i mitten av andra halvlek och vänder matchen igen. I den 80:e minuten gör Yousofi sitt tredje mål och fullbordar sitt hattrick. Det innebär 4-3 och ny ledning för IFK.

– Farhan (Yousofi) gör en fantastisk match. Han är kvick och rörlig och har verkligen en känsla för att göra mål. Han har verkligen utvecklats sedan han kom till IFK, säger Kastrati.

Men i slutminuterna släpper också IFK in ett mål till. 4-4 blir slutresultatet efter en match som bjudit på det mesta.

– Vi gör en bra jättebra start på matchen men vi tappar fyra mål på en halvlek när vi har kontroll på matchen. Det är inte bra. Lidköping är ett bra lag och en poäng härifrån är bra, men vi hade hoppats på tre, säger Uddevallatränaren.

ANNONS

Matchfakta

Division 2 Norra Götaland

IFK Uddevalla – Lidköpings FK 4-4 (2-0)

Målen: 1-0 André Torin (10), 2-0 Farhan Yousofi (30), 2-1 Johan Karlsson (55), Danijel Nikolla 2-2 (65) 2-3 Johan Karlsson (70), 3-3 Farhan Yousofi (75), 4-3 Farhan Yousofi (75), 4-4 Felix Stenström (85)

Publik: 60

ANNONS