Fredrik Söderqvist och Kristian Legiec svarade för ett mål vardera i förlustmatchen mot Ungern. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sverige avslutade med förlust

Två IFK Uddevalla-spelare blev målskyttar i den avslutande matchen mot Ungern. Det räckte dock inte för några poäng.

|

Sverige förlorade i den avslutande matchen mot Ungern i fyrnationsturneringen i Porec, Kroatien.

Segersiffrorna skrevs till 5–2 (3–1).

Sverige fick annars en riktig mardrömsstart på matchen. Redan efter 31 sekunder kunde Ungerna ta ledningen.

Och sedan small det bakåt - igen och igen. Inom loppet av knappt en minut hade Ungern gjort både 2–0 och 3–0.

Sverige reducerade genom Fredrik Söderqvist, till vardags i IFK Uddevalla.

Jämnare i andra

Den andra halvleken blev något jämnare än första. Sverige hade flera heta chanser och spelade stundtals fem mot fyra för att få ytterligare en reducering.

Bland annat hade IFK:s Kristian Legiec en farlig frispark, men skärpan saknades. I stället kunde Ungern göra ytterligare två mål till innan Sverige fick in ett reduceringsmål genom Legiec.

Ungern fick dock det sista ordet när man fastställde slutresultatet i öppet mål.

Sverige slutade till sist trea i gruppen bakom Montenegro och Ungern. Fyra blev Tadzjikistan.

IFK Uddevalla futsal hade sex spelare med i truppen: Viktor Jansson, Fredrik Söderqvist, Emilio Rossi, Kristian Legiec, Fehim Smajlovic och Granit Berisha.