Segerskytt. Anna Holmqvist avgjorde borta mot Lidköping.
Segerskytt. Anna Holmqvist avgjorde borta mot Lidköping.

Taktisk triumf gav Rössö tung seger

Ville Rössö ha toppkänning krävdes vinst borta mot obesegrade Lidköping. Sagt och gjort.– En otroligt viktig seger, nu kan allt hända, säger tränare Niklas Christensson efter 2–1.

ANNONS
|

Tio spelade matcher och tio segrar. Det var facit för Lidköpings FK inför tisdagskvällens möte med Rössö.

En på förhand tuff uppgift för Uddevallalaget. Men de såg i stället bara möjligheter, tog ledningen två gånger om och har nu toppkänning efter segern.

Det började efter halvtimmens spel då Linnéa Kogsta nådde högst på ett inlägg och gav Rössö ledningen fram till halvtidsresultatet 0–1.

– Första halvlek är jämn chansmässigt. De har ett skott i ribban och ett friläge. Vi har målet plus ytterligare en kanonchans på frispark, säger Rössötränaren Niklas Christensson.

I andra gick Rössö ut hårt och var en stolpträff från Irvina Bajramovic ifrån att utöka ledningen. Men i stället hittade Lidköping kvitteringen redan i efterföljande anfall.

ANNONS

Med 25 minuter kvar, efter fortsatt böljande och chansrikt spel, hittade Irvina Bajramovic fram till en djupledslöpande Anna Holmqvist som rullade in segermålet. Därefter hade Rössö god kontroll på handlingarna och riskerade inte att släppain en kvittering.

– Vi gör en taktiskt väldigt bra match och det är en otroligt viktig seger. Vid förlust hade seriesegern känts väldigt långt borta, nu har vi fem poäng upp och det är ingenting under en hel höst. Nu kan allt hända. Det känns väldigt kul och inspirerande inför fortsättningen, säger Niklas Christensson.

Leder serien gör nu Jitex, på samma poäng (30) som Lidköping. Rössö skuggar som trea fem poäng bakom.

ANNONS