Målskyttar. Mahmoud "Mido" Al-Mouti och Victor Edvardsen hade en bra dag borta mot FC Rosengård.

Tennissiffror när Oddevold vann

Tre mål i den första halvleken. Fem i den andra. Det blev rejält målkalas när Oddevold slog Rosengård under söndagseftermiddagen. – Som helhet en riktigt bra bortamatch, säger tränaren Jonas Rehnberg efter 6–2-segern.

|

Under söndagen kunde IK Oddevold inkassera säsongens andra seger. FC Rosengård besegrades på bortaplan med hela 6–2. Ett annars relativt målsnålt Oddevold fick rejäl utdelning på chanserna nere i Malmö.

När domaren blåste av den första halvleken hade laget redan gått upp i en stabil 3–0-ledning, och då hade dessutom Rosengård drabbats av en utvisning.

– Ja, 3–0 i paus och en utvisning på dem var ju självklart en bra start. Men samtidigt avgörs inte en match på 45 minuter, utan det gäller att kunna spela av den på ett kvalifikativt sätt. Och det tycker jag också att vi gör, säger tränare Rehnberg.

Den trygga ledningen fick sig dock en liten törn när hemmalaget Rosengård kvitterade redan tre minuter in i den andra halvleken. Men den här gången gav inte det någon negativ inverkan på laget, utan i stället satte Mahmoud Al-Mouti och Daniel Krezic varsitt mål inom loppet av en minut och ledningen var återigen betryggande.

Sedan dröjde det fram till minut 81 innan nästa mål i denna sprakande tillställning kom. Inhopparen Emil Niklasson visade prov på kyla när han sköt in 1–6 över en utrusande målvakt.

– Det är klart att man inte gör sex mål framåt i varje match, så det här var ju otroligt skönt. Vi visste hur de skulle spela, och vi sårar dem på bästa tänkbara sätt.

Visserligen fick Rosengård in en sen reducering till 2–6 strax innan slutsignal, men det här var Oddevolds match rakt igenom.

– Som helhet är det här en riktigt bra bortamatch. Vi visar stor moral, och vi jobbar stenhårt även i det defensiva spelet trots stor ledning.

Sex mål framåt fördelat på fem olika målskyttar. Att flera spelare hittar nätet kan komma att bli viktigt.

– Det är såklart jätteviktigt för oss att få den här utdelningen. Inte minst individuellt för spelarens självförtroende, men också väldigt viktigt för kollektivet att vi vet att vi kan göra mål i alla matcher. Och flera stycken, dessutom.

Härnäst väntar det heta derbyt mot Ljungskile hemma på Rimnersvallen. Ljungskile, som leder serien, ligger efter söndagens resultat tre poäng före tredjeplacerade IK Oddevold. Det är upplagt för en riktig toppmatch, helt enkelt.

Matchfakta

Division 1 södra

FC Rosengård–IK Oddevold 2–6 (0–3)

Målskyttar: 0–1 Mahmoud Al-Mouti (9), 0–2 Victor Edvardsen (28), 0–3 Bragi Bergsson (32), 1–3 Nichlas Schön (48), 1–4 Mahmoud Al-Mouti (50), 1–5 Daniel Krezic (51), 1–6 Emil Niklasson (84), 2–6 Chimezie Ojiego (89)

Startelvan: Sulejmen Sarajlic– Mark Fezarit, Alen Kasumovic (79), Robin Jansson, Andreas Bergman – Tobias Mikaelsson (37), Rickard Johansson, Arnar Bragi Bergsson, Daniel Krezic (73) – Victor Edvardsen, Mahmoud Al-Mouti

Ersättare: Robin Gustafsson, Robert Kjellman (79), Daniel Ahonen, Eric Kallberg, Hampus Furublad (73), Emil Niklasson (37), Adam Engelbrektsson