Grebbestads Annika Rehn fortsätter att ta topplaceringar i triathlon.
Grebbestads Annika Rehn fortsätter att ta topplaceringar i triathlon. Bild: Privat

Topplacering för Annika Rehn triathlon-VM

Annika Rehn, tävlande för Team Grebbestad triathlon, tog en sjundeplats när långdistans-VM avgjordes i Spanien.

ANNONS
|

VM-tävlingen arrangerades i Pontevedra i provinsen Galicien i nordvästra Spanien. Långdistans innebär 3000 meter simning, 120 km cykel och avslutas med 30 km löpning. På morgonen i lördags var det dock inte mer än 13 grader i vattnet och därför kortades simningen till 1500 meter.

– Jag simmar mycket hellre 3000 meter i 18-gradigt vatten än 1500 i 14 grader. skrattar Annika som fick ta i ordentligt för att komma framåt i mot strömmen i floden Rio Lerez.

Hon var nöjd var nöjd med placeringen med tanke på förutsättningarna.

– Mina förberedelser har väl inte varit de bästa denna vinter, normalt kommer årets huvudmål senare på säsongen och det har därför varit ett annat upplägg detta året. Tyvärr har både rygg och en häl krånglat i vinter och i höst blir det operation av den skadade hälen.

ANNONS

I augusti 2018 tog hon ett silver på tävlingen Ironman i Kalmar, men i år avstår hon festen i Kalmar för att läka kroppen.

– Det kändes väldigt bra att komma tvåa där och jag hoppas komma tillbaka och förhoppningsvis vinna en plats till Ironman Hawaii nästa år eller året därpå. Det är ett bra mål.

Nästa stora mål är annars medeldistans-SM i Sala i augusti. Då är det 1930 meters simning, nio mils cykling och en halvmara, 21,1 kilometers löpning.

– Innan dess ska jag hinna med ytterligare några lopp, bland annat kval till nästa års EM i Malmö, säger Annika Rehn som dessutom ska springa på hemmaplan i Sportshopens jubileumslopp i Grebbestad 30 maj.

ANNONS