Världens just nu bästa amatör, franska Pauline Roussin-Bouchard utmanas av bland andra av svenska Linn Grant i tourtävlingen som under torsdagen inleds på Skaftö golfklubb.
Världens just nu bästa amatör, franska Pauline Roussin-Bouchard utmanas av bland andra av svenska Linn Grant i tourtävlingen som under torsdagen inleds på Skaftö golfklubb. Bild: Göran Söderqvist

Världsettan klar för spel i Skaftös tourtävling

Världens just nu högst rankade amatörgolfare på damsidan kommer till helgens nordiska tourtävling på Skaftö som ser ut att kunna bli en stenhård uppgörelse.

ANNONS
|

Tävlingen har lockat ett gediget startfält där bland annat de fem högst rankade på touren finns på plats med ledande Linn Grant i täten.

Franska Pauline Roussin-Bouchard, ettan på World Amateur Golf Ranking, är en av de som siktar på att utmana om segerni Didriksons Skaftö Open på den sammanlagt 4716 meter långa banan med par på 69 slag.

– Vi är väldigt glada att Roussin-Bouchard kommer. Hon studerar på University of South Carolina har precis som många andra collegespelare befunnit sig på hemmaplan större delen av våren och är nu sugen på att få spela tävling, säger tävlingsansvarige Reine Patriksson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Att locka världens bästa amatör kan kanske bli en tradition för arrangörerna. Förra året toppades nämligen amatörrankingen av Skaftös egen Frida Kinhult som då var på plats för att spela på hemmaplan.

Kinhult – som har banrekordet på 62 slag – är dock inte med utan spelar Symetra Tour i USA, men flera andra svenska proffs är på plats när de första bollarna slås under torsdagen. En av dessa är Elin Arvidsson som förra veckan tog sin första pro-seger vilket också var den första segern av ett proffs på årets Nordic Golf Tour.

På plats är också tourledande Linn Grant har inför helgens tävling en sjunde plats på amatörernas världsranking och är en en av fyra svenskor som skuggar Roussin-Bouchard. De övriga är femman Ingrid Lindblad, åttan Maja Stark och Beatrice Wallin på 19:e plats. De kommer – om de lyckas behålla sina rankingplatser – att bjudas in att spela majortävlingen U.S. Women´s Open i december.

Efter avslutad säsong kommer de tre främsta på rankingen också att få en inbjudan att spela Creekhouse Ladies Open på Ladies European Tour i juni 2021.

Reine Patriksson är glad att under detta speciella och på flera sätt utmanande år lyckats ha lockat ett starkt startfält till Skaftö.

ANNONS

– Att tävlingen på Skaftö Golfklubb även 2020 finns med i tävlingskalendern kändes viktigt och startfältet visar också att vår tävling uppskattas av spelarna.

Bland övriga deltagare finns också svenska juniormästarinnan i slagspel Andrea Grimberg-Lignell och proffsspelaren Linda Wessberg som hittills tagit tre Europatourtitlar i karriären.

ANNONS