Oskar Högström stod för tio mål i matchen mot HK Skövde. Arkivbild.
Oskar Högström stod för tio mål i matchen mot HK Skövde. Arkivbild. Bild: Christer Lindgren

Vinst mot topplaget säkrade nytt kontrakt

Kropps har vänt den negativa förlusttrenden. Detta mycket tack vare matchens lirare Oskar Högström – som stod för hela tio mål i mötet mot HK Skövde.

|

Skulle det bli lagets femte raka förlust? Inte om du frågar Kropps herrar.

Det var nämligen i praktiken ett säkrat kontrakt i division 2 som stod på spel i matchen mot HK Skövde. Inledningsvis var det dock jämnt mellan lagen.

16-16 stod det i halvlek. Men då hade Oskar Högström redan hunnit med att göra sju mål. 20-åringen var dessutom inte klar. Han skulle nämligen göra ytterligare tre mål i den andra halvleken.

– Han blir bättre och bättre på sin position. I dag satte han allting kändes det som, säger tränaren Sanjin Bahtijarevic efter matchen.

Var det bättre laget

Med sju minuter kvar av matchen åkte Kropps på en utvisning och ställningen var då 29-26.

Men Kropps lyckades spela av den och inom loppet av en minut hade både Amar Agic och Simon Angmyr gjort varsitt mål och därmed ledde Kropps med fem bollar. Skövde försökte i slutet, men det var förgäves. Kropps ledning var för stor och man vann till slut med 35-28.

– Det var en väldigt viktig seger för oss. Vi har haft en bra träningsvecka, så det var skönt att det gav resultat i matchen. Jag är oerhört nöjd med den andra halvleken då vi är aggressiva i vårt försvar, disciplinerade framåt och gör få tekniska fel. Det kändes riktigt bra, säger Sanjin Bahtijarevic.

Resultatet betyder att Kropps klättrade till en sjätteplats i tabellen och att laget säkrade nytt kontrakt eftersom Stenungsund förlorade i helgen. Med två matcher kvar har Kropps samma poäng som HK Guldkroken – men har en bättre målskillnad (+17).

På onsdag tar Kropps emot Wasaiterna och nästa helg ställs man mot Stenungsund på bortaplan.

Handboll

Division 2

Kroppskultur–HK Skövde 35–28 (16-16)

Kroppskulturs mål: Oskar Högström 10, Simon Angmyr 8, Amar Agic 8, Dusan Duric 4, Henrik Blomqvist 3, Albin Ahlén 1, och Dino Bahtijarevic 1

Publik: 173 personer