Uddevallaav Lia ÖrnbornMångsysslaren Cecilia Overland driver kafé i Ljungskile: ”Många strängar på min lyra”Mångsysslaren i Ljungskile knådade bullar inför stora dagen.
Västsverigeav Ulf BlomgrenTrenden: Närproducerat i stället för ekologiskt”Både privatpersoner och offentlig sektor har minskat sitt fokus på ekologiskt.”
Lysekilav Ulf BlomgrenMjölkbönderna Sandra och Daniel ställer om från ekologisk produktionTvingas ställa om hela sin mjölkproduktion.
InsändareVälj växtbaserad mat för djurens och planetens skullJag förstår att KRAV inte riktigt vågat bli inspirerade av vad Danmarks regering upprättat. Men om Sverige har en egen handlingsplan kan vi bidra med att försöka rädda Moder Jord, menar debattören Johanna Månsson.
InsändareSå kan det ekologiska jordbruket i Västra Götaland växaAlla kan bidra genom att välja närproducerat, ekologiskt och KRAV-märkt, menar debattören Emma Rung.
Uddevallaav Emelie TyreniusEtt hållbart odlande för framtidens kriser"Folk vill vara förberedda om det blir kris".
Ledareav Karl af GeijerstamDärför kan det bli en gruva i Väne-RyrEuropa behöver bli mer självförsörjande på strategiska mineraler och metaller. Därför är det positivt att ett gruvbolag letar efter litium norr om Väne-Ryr.
InsändareGå inte på handelns kampanjer om billigare (skräp)mat“Billigare mat här” och “Köp lågpris” - budskap om att dra ner på matkostnaderna haglar. För många av oss ekolantbrukare så är en tid för reflektion, menar Kristina Jacobsson.
Ekonomiav Alexander PiaugerKalvfond utsedd till årets matbluffPriset delas ut efter omröstning på konsumentföreningens hemsida.
Lysekilav Ulrika KööhlerLilla chokladfabriken i Lysekil växer och öppnar egen butik lagom till jul Parets chokladdröm blev en succé: ”Populärast är mjölkchoklad”.