Ingrid Lindblad vann Skaftö open. Arkivbild.
Ingrid Lindblad vann Skaftö open. Arkivbild. Bild: Göran Söderqvist

Ung trio gjorde upp om segern i Skaftö open

Efter 54 spelade hål var det helt lika mellan tre unga spelare. Skaftö open fick avgöras genom särspel.

ANNONS

Ingrid Lindblad, 20 år och tillhörande Ringenäs golfklubb i Halmstad, vann Skaftö open i helgen. Det sedan hon visat bäst nerver i särspelet.

Lindblad följdes av 21-åringarna Linn Grant och Beatrice Wallin under 17:e och 18:e hålet men ingen av dem lyckades avgöra. Alla tre avslutade den tredje rundan på Skaftö golfklubb med två par och därmed stod trion på nio under. Särspel fick avgöra.

LÄS MER:Världsettan klar för spel i Skaftös tourtävling

Där räckte det med ett hål för att få fram Lindblad som vinnare i tävlingen som ingår i Nordic golf tour. Hon sänkte en tvåmetersputt och knöt näven i en segergest.

– Det var lite nervöst. Hade ungefär lika lång birdieputt på 18:e som nu på särspelet. Det var skönt att jag fick i den. Det känns jättebra. Jag spelade bra idag tycker jag, bogeyfritt och fyra birdies så det kändes bra, sa Ingrid Lindblad i en segerintervju med klubbtv.se

ANNONS

Segern var Ingrid Lindblads andra på Nordic golf tour. Där toppar hon också efter fem tävlingar, just före Grant och Wallin.

– Det känns bra. Kul, säger Lindblad som känner sina närmaste konkurrenter väl eftersom de ofta spelat ihop i landslaget.

Segern innebär att vinnaren blir inbjuden till Skaftö open nästa år, som då blir en del av Europatouren.

LÄS MER:Tre svenska Europatourtävlingar nästa år

ANNONS